وزارت برق و انرژیهای تجدیدپذیر مصر با انتشار گزارشی جدید از هدفگذاری این کشور برای دستیابی به سهم ۳۰ درصدی انرژیهای تجدیدپذیر در سبد برق ملی تا سال ۲۰۳۰ خبر داد. این برنامه بخشی از سیاستهای مصر برای توسعه برق خورشیدی، بادی و استفاده از سیستمهای ذخیرهسازی انرژی در قالب مدل بازار آزاد برق است.
در روزهایی که خاموشیهای تابستانه آسایش خانوار را مختل کردهاند، تأمین برق کولر گازی با استفاده از سیستم خورشیدی، راهکاری مستقل و پایدار بهنظر میرسد. اما این راهحل چقدر هزینه دارد و واقعاً بهصرفه است؟
برزیل در ادامه توسعه زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر، طی ماه آوریل ۲۰۲۵ بیش از ۵۲۴ مگاوات ظرفیت جدید برق تجدیدپذیر از طریق سیستمهای تولید پراکنده به شبکه سراسری اضافه کرد؛ ظرفیتی که عمدتاً از طریق پنلهای خورشیدی خانگی و تجاری تأمین شده و نقش مهمی در کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی ایفا میکند.
تلاش توانیر تامین برق صنایع
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: در روز گذشته ۷۰ درصد برق مورد نیاز صنایع تامین شده و این روند در روزهای جاری نیز ادامه مییابد. ضمن این که صنایعی که نیروگاه دارند و یا از تابلو برق سبز یا برق آزاد انرژی مورد نیاز خود را خریداری میکنند، از برنامههای مدیریت مصرف معاف میشوند.
در پی مصوبه هیات وزیران و مکلف شدن ادارات دولتی و دستگاههای مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری، سازوکار تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از طریق پنلهای خورشیدی اعلام شد.
به گفته مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توانیر صنایع داخل یا خارج از شهرکهای صنعتی در صورت نصب نیروگاه خورشیدی معادل ۸۰ درصد دیماند مصرفی، از برنامههای مدیریت بار تابستان معاف میشوند.
قطعیهای مکرر برق و افزایش هزینههای انرژی، صنایع کشور را با چالشی جدی روبهرو کرده است. در این شرایط، احداث نیروگاه خورشیدی سقفی بر بام کارخانهها، راهکاری هوشمندانه برای تأمین برق پایدار، کاهش هزینهها و حتی سودآوری تبدیل شده است.