
محققان مرکز علوم نانو و مواد نرم (CeNS) هند، موفق به ساخت یک دستگاه نوآورانه برای تولید هیدروژن سبز با انرژی خورشیدی شدند. این فناوری با استفاده از مواد در دسترس و کمهزینه، توانایی تجزیه مولکولهای آب به هیدروژن پاک را دارد، بدون نیاز به منابع آلاینده یا گرانقیمت.
این دستگاه بر پایه یک ساختار سیلیکونی از نوع n-i-p طراحی شده که از لایههای نیمهرسانای هترواشکال برای افزایش راندمان جداسازی بار و انتقال انرژی بهره میبرد.
یکی از ویژگیهای کلیدی این فناوری، استفاده از روش رسوبگذاری مغناطیسی است که به افزایش بهرهوری در جذب نور و تبدیل انرژی خورشیدی به سوخت سبز کمک میکند. در آزمایشهای انجامشده، این سیستم توانسته است بیش از ۱۰ ساعت عملکرد پایدار داشته باشد و افت کارایی ناچیزی را نشان دهد.
به گفته تیم تحقیقاتی، این نوآوری میتواند مسیر را برای تولید صنعتی هیدروژن سبز هموار کند و در آیندهای نزدیک، انرژی خورشیدی و هیدروژن را در قالب راهکارهای ترکیبی به خانهها و صنایع بیاورد.
در کنار این پیشرفت، کشورهایی مانند کره جنوبی نیز با سرعت در حال توسعه روشهای جایگزین برای تولید هیدروژن سبز با هدف کاهش آلایندهها و هزینههای تولید هستند.