توماس کابرگر، رئیس هیئت اجرایی موسسه انرژیهای تجدیدپذیر، در یادداشتی تحلیلی اعلام کرد که انرژی خورشیدی، انرژی بادی و باتریها بهزودی بر تأمین برق جهان تسلط خواهند یافت. او با استناد به دادههای ۱۵ سال گذشته، از کاهش ۵۰ درصدی هزینه سرمایهگذاری برای انرژی بادی، ۸۰ درصدی برای سیستمهای فتوولتائیک خورشیدی و ۹۰ درصدی برای باتریها خبر داد و این روند را عامل اصلی تحولات آینده صنعت برق دانست.
کابرگر تأکید کرد که این منابع تجدیدپذیر اکنون ارزانترین گزینههای تولید برق در جهان هستند. حتی برخی از نیروگاههای موجود نیز از نظر اقتصادی در برابر آنها عقب ماندهاند، بهطوریکه صاحبان این نیروگاهها برای حفظ داراییهای خود به انواع یارانه نیاز دارند.
به گفته او، مدل جدیدی از سیستم انرژی به نام «انرژی ستارهای» (Star Energy)، که توسط موسسه RethinkX معرفی شده، بر مبنای برق فراوان و ارزان بنا شده است. در این مدل، هزینه نهایی نزدیک به صفر است و برق مانند اینترنت، با تعرفه ثابت ماهانه عرضه خواهد شد. در چنین سیستمی، مازاد تولید برق، بهجای هدررفت، میتواند در حوزههایی مانند هوش مصنوعی، جذب دیاکسیدکربن، بازیافت زباله و تولید غذا مورد استفاده قرار گیرد.
کابرگر همچنین به مدل پیشرفتهی ارائهشده توسط یوناس بیرگرسون، کارآفرین حوزه انرژی در سوئد، اشاره کرد. او شبکهای ایجاد کرده که در آن تبادل برق بین خودروها و شبکه با استفاده از الکترونیک قدرت، بهصورت هوشمند و با کنترل دیجیتال انجام میشود. این مدل علاوه بر رفع چالشهای پایداری در سیستمهای برق متناوب (AC)، قابلیت تثبیت فرکانس و مدیریت توان راکتیو حتی با استفاده از باتریهای خانگی را نیز داراست.
در نهایت، کابرگر خبر داد که اولین نمونه عملیاتی از این مدل نوین، در ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ در شهر لوند سوئد افتتاح شده و بهطور موفقیتآمیز به بهرهبرداری رسیده است.
کلیدواژههای سئو:
انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی تجدیدپذیر، باتری ذخیرهسازی، برق ارزان، آینده انرژی، سیستم برق هوشمند، توماس کابرگر، RethinkX، شبکه برق پایدار، انرژی ستارهای، برق جهانی، باتری خانگی، اینترنت برق
اگر تمایل دارید این متن برای انتشار در سایت خبری یا ساختار اسلایدی اینستاگرام تنظیم شود، اطلاع دهید تا نسخه اختصاصی برای آن تهیه کنم.